She A She And She Raw: V Slash

V Slash – Long long way

Först o främst, beatet: Det finns en melodi här som framförs av en vissling som låter som visslingen i Arkiv-X-musiken. Det finns också en high-hat som liksom tragglar fram helt stötvis, och en matta av synthar som går i moll, som allt alltid gör i Dj Paul o Juicy J‘s produktioner. Det är fantastiskt hur dom två lyckats upprätthålla ett så konsekvent, sammanhängande ”sound” (det sk. ”3-6-soundet”) som samtidigt hela tiden ändå uppdateras, så att alla deras beats alltid låter ”likadant” men ändå olika över tid. Alla produktioner på Hustle Till I Die låter på samma sätt, likadant med When The Smoke Clears, samtidigt som det hörs att det gått nästan tio år mellan de båda albumen.

Över just detta beat rappar V Slash*, som det egentligen ska handla om här. Refrängen är en klassisk  ”from the crack-game to the rap-game”-skildring: ”I came a long long way, I come from the trap slangin’ hard all day, runnin’ from laws all day” och V Slash är på många sätt en typisk ”gangsta rap”/”trap rap”-rappare, med en ovanligt fet röst och ett bestämt, långsamt (utan att vara segt), ibland hotfullt flow. Det finns också en grej med V Slash som e fett o-typisk: V Slash är en stenhård butchflata. På Hoe Pulla (en låt om att fixa brudar genom att ha feta bilar, från Play Me Some Pimpin’ Mane-mixtapet) rappar hon han hen:

I’m a stud-bitch** slash real thug-bitch, that like to toss hoes with my other stud-bitch

Versen avslutas med att V Slash kallar sig själv ”the best of both worlds”.

Klicka vidare för fler videos med V Slash och för att ladda ner min samling me alla (21) V Slash-låtar som finns i hela världen, eller iaf på min dator.

Juicy J, Lil Reno & V Slash – Bitch Get Me High

Juicy J, V Slash & Lil Wyte – I’m Gutta Bruh

Project Pat, Juicy J & V Slash – Get Yo Ass Robbed

Juicy J, V Slash & Project Pat – North Memphis Like Me

Min samling me alla 21 V Slash-låtar (o me ”V Slash-låtar” menar jag allt från solo-låtar till låtar med feature-verser) som jag lyckats hitta förutom tre låtar från den här samlingen som kom ut innan V Slash hookade upp me 3-6-mafia:

76 MINUTES OF V SLASH (zip-fil)

* Jag har valt stavningen ”V Slash” här, men både stavningen ”Vslash” och ”V-Slash” förekommer, vilket e fett irriterande, både när man ska googla och när man ska söka i itunes.

** Detta är en av få gånger som V Slash kallar sig själv för ”bitch”, annars använder hon alltid ”nigga”, o även dom runtomkring henne använder alltid det ordet. Typ(obs: TYP) som att kalla nån ”mannen” som inte e en ”man” på svenska.

Etiketter: , , , , ,

4 svar to “She A She And She Raw: V Slash”

 1. Juice Mannen Hugo Says:

  Välkommen till internet.

 2. Johnny Bragd Says:

  Another day, another bookmark.

  Får man komma med ett önskemål om ett massivt inlägg som lovebombar Lil Kim (speciellt the 90s version)?

 3. Simon Says:

  Episkt!

 4. Nino Brown Says:

  YES!!! Kom hem nyss och såg detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: