PrettySoulBoyTrain: Lil B

Lil B – Pretty Boy (Soul Train Edition)

En oftast ganska dålig musik-grej är sk. ”mash-ups”. Förutom att dom nästan aldrig är intressanta att lyssna på i mer än fem sekunder så är de flesta mash-ups gjorda som ganska fattiga sub-text-skämt typ ”kolla ja har lagt den här Eminem-rappen över den här Britney-instrumentalen, asså fattar du, han dissar liksom henne för att hon e pop men kolla va bra det funkar ihop OMG dehär e så fett på SÅ MÅNGA NIVÅER!!!” Man ba: zzz…

Den här videon, där Lil Bs Pretty Boy spelas över ett collage av Soul Train-danser är inte alls en mash-up av den typen, det är tekniskt inte ens en mash-up även om WSHH.COM väljer att kalla den så, eftersom bilderna inte är tagna från en annan musikvideo. Men även om den skulle vara det, och även om videon skulle vara gjord som ett funny-ha-ha-skämt så funkar den inte så; den är helt enkelt inte särskilt kul. Däremot är den väldigt bra.

Faktiskt: ”det händer något i det här mötet”. Soul Train-bilderna ser ju lite knäppa ut, dels för att folk som dansar automatiskt ser knäppa ut om man tar bort eller byter ut musiken dom dansar till, och dels för att det tidsmässiga avståndet gör att stilarna o kläderna o glasögonen osv ser knäppa ut, så som allting som är gammalt gör. Det Lil B gör å andra sidan, behöver inte åldras en enda dag för att framstå som knäppt. Lil B är en av få just nu aktiva artister som är genuint knäpp på riktigt, och det är därför det han gör funkar så bra. I den här videon förhöjs den känslan, som när killen som rockar kombinationen ingen skjorta, kavaj, vit slips och gördel glider fram över dansgolvet samtidigt som Lil B rappar att han har ”hoes on my dick because I look like Jesus”. Det är verkligen rätt fett… på SÅ många nivåer!

(Om du inte har koll på Lil B rekommenderar jag att börja med det här, men framför allt det här.)

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: