<3 Baltimore <3 AKA Hur kan man *inte* ha en soft spot för allt som kommer från Bodymore Murdaland efter The Wire??

Jag brukar gilla när det är extremt få olika ”komponenter” i rap-beats, ja tycker ofta att det ”händer för mkt”. Fast ibland e de gött me tvärtom, när det händer så mkt att man liksom blir lite yr. Som i det här Zaytoven-inspirerade* beatet som känns lite som en karusell som går en aning för långsamt o lite ryckigt. Ja måste komma ihåg att lyssna på den här låten i hörlurar när ja e full nån gång, kan bli hur fett som helst.

Den här Backland rappar massa basket-referenser som ja inte har tillräcklig koll på för att fatta (förutom då såklart ”smoke that fruity shit, we call it Dennis Rodman”) men de låter bra. Haffa:

Backland – Dennis Rodman

En till Backland-låt, denna gång med en 2pac-sampling på hooken vilket ju såklart är fullständigt oemotståndligt för mig. Jag gillar dehär beatet också, de e typ ganska tattigt**, pianot går liksom inte riktigt ihop med samplingen, o trummorna maler på på ett rätt okänsligt sätt. De e liksom lite halvtaskigt allting, vilket passar perfekt till Backlands fattigdomskildrings-rap.

Backland – Hopeless (<– klicka på megaupload-länken, zsharen e död***)

Mer Baltimore efter hoppet!

Han kallar sig Drag****, kort för Pendragon, vilket underbart riddar-aktigt namn (no medeltidslajv). Han rappar över Officer Ricky’s BMF (som jag aldrig har lyssnat på av principskäl typ*****) men istället för Atlanta-narkotika-boss-referenser droppar han massa Baltimore-narkotika-boss-referenser, som jag (återigen) har för dålig koll för att greppa fullt ut. Jag fastnade mest för att han rappar om att man i B-more kan få en AK47 för samma pris som en iphone.

Drag – BaltimoreMuthaFucka

Mullyman är typ Baltimores kändaste rappare, for what it’s worth, och han släppte rätt nyss den här skivan gratis. Jag har inte riktigt lyssnat på hela utan bara lite random låtar, t.ex. råkade en låt som heter Life Is What You Make It komma på när ja o min fv städade. Hon tyckte att den lät lite töntig men att den ändå va ganska ”skön att lyssna på”, vilket jag basically höll med om. Fast sen tyckte vi båda att den va rätt bra ändå, förutom att det sättet som hon som kör refrängen sjunger på är typ världens jobbigaste sätt att sjunga på. Hon sjunger liksom sådär neo-souligt självgott, typ malligt… eh skitsvårt att förklara men det är svinjobbigt att lyssna på. Det är även svinjobbigt att jag inte kommer på va ja känner igen samplingen från (hjälp!!). Eh men låten är ändå alltså trots detta ganska bra, bl.a. tack vare en tjej som kallar sig Nik Stylez som kör andra versen.

En annan låt som ja har lyssnat på från albumet, som e jättebra, är Party Walk (remix). Nick Stylez är med här också och she kinda kills it, plus att dom sjunger lite på Keep-the-devil-down-in-the-hole AKA The Wire-låten i refrängen = jag smälter.

Haffa hela skivan gratis, den verkar rätt bra, kanske till o med jättebra, ja har ju som sagt inte hört hela än:

Mullyman – Harder Than Baltimore (The Album)

(Dom flesta länkarna kommer från B-more-bloggen Goverment Names.)

*inte en dålig sak

** tattigt = göteborska. u better ask somebody (änna)

*** om alla länkar dör droppa en kommentar så laddar ja upp den själv #service

**** här kan ni hitta på era egna drag-queen-skämt

***** ”Principen” ligger faktiskt mest i att jag verkligen tycker att Rick Ross är en jättetråkig rappare (fast han har ju ett extremt bra ad-lib: ”BAOUSS”), men hela den här mörka-att-ja-va-plit-grejen hjälper ju inte direkt #FTP

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 svar to “<3 Baltimore <3 AKA Hur kan man *inte* ha en soft spot för allt som kommer från Bodymore Murdaland efter The Wire??”

  1. Eelija Says:

    gillas starkt, DRAG, trodde han sa ”I´m ROBBIE Willams”

  2. petter417 Says:

    haha, d hade vart fett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: